Toon menu
Nieuws

Je hoofd wakker schudden met The Daily Mile

Steeds meer basisscholen ontdekken The Daily Mile. Een kwartiertje rennen helpt om je fitter te voelen en je beter te kunnen concentreren.

In de week voor de opening van de ZuiderloopRoute bracht de projectgroep een bezoek aan De Pionier in Techum. De kinderen van groep 5a van juf Wietske en groep 4b van juf Tessa doen fanatiek mee aan The Daily Mile. In een gesprek in de klas over hardlopen vertelden we elkaar over The Daily Mile en de ZuiderloopRoute.

Een hele dag in de schoolbankjes is best lang. Volgens de kinderen helpt de Daily Mile om je energie kwijt te kunnen. Even lekker rennen om je hoofd leeg te maken, wakker te worden en je wordt er blij van. Terug in de klas kun je je weer goed kunnen concentreren.

De groepen lopen meestal een vast rondje in de buurt van school: rond de terp en door de natuurspeelplaats.  De jongste groepen rennen een rondje om de school. Bij de Daily Mile mogen de kinderen zelf bepalen hoe hard en hoeveel rondjes ze willen lopen. Het gaat niet om wie de snelste is of de meeste rondjes kan: bij The Daily Mile let je vooral op jezelf. Door vaak de Daily Mile te lopen houd je het elke keer iets langer vol en kun je ook steeds iets harder rennen.

Dat je je door de Daily Mile fitter voelt betekent dat het ook goed is voor je gezondheid en conditie. Vijftien minuten bewegen draagt voor een kwart bij aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor kinderen. De leerlingen merken dat ze door de Daily Mile beter worden in gym, tikkertje en de sporten waar ze op zitten. Door hard te lopen laat je je lichaam werken. Je maakt je spieren moe, maar hierdoor worden ze ook sterker. Omdat je longen en je hart ook spieren zijn houd je bewegen ook langer vol.

Veel kinderen hebben wel eens meegedaan aan een kidsrun, zoals die van Loop Leeuwarden. Bij de vraag of hun ouders ook wel eens hardlopen gaan bijna alle vingers omhoog. Sommige kinderen lopen wel eens mee met hun vader of moeder, een enkeling zit op atletiek.

Terwijl we in gesprek zijn gaan twee van de aluminium punaises de klas rond waarmee de ZuiderloopRoute wordt gemarkeerd.

De ZuiderloopRoute en de Daily Mile van de Pionier maken voor een groot deel gebruik van dezelfde paden. Veel kinderen hebben de afgelopen tijd al pijlen van de ZuiderloopRoute ontdekt. Bij het schelpenpaadje waar de kinderen afslaan hebben we een extra pijl aangebracht. We hebben de kinderen uitgedaagd te ontdekken welke kleuren zij tegenkomen. Binnenkort passeren ze ook een startstreep van de ZuiderloopRoute in De Zuidlanden.

Op de dag van de opening van de ZuiderloopRoute liepen we met drie klassen samen een Daily Mile. Na afloop zwaaiden de kinderen een vrijwilliger uit die hardlopend naar de opening vertrok. Al met al een leuke kennismaking en een mooi voorbeeld hoe hardlopen kan verbinden.

Fotogalerij Daily Mile op De Pionier

Meer artikelen

Nieuws

Onderhoud ZuiderloopRoute in uitvoering

Dit voorjaar en deze zomer voeren we onderhoud uit aan de hardlooproutes in Goutum, Zuiderburen en De Zuidlanden.

Verder lezen

Evenement

Loop jij warm voor de Middelseeloop?

Met de Middelseeloop wordt op zaterdag 21 april de nieuwe Redbadwei geopend.

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook