Toon menu
Nieuws

Onderhoud ZuiderloopRoute in uitvoering

Vijf jaar na de opening van de ZuiderloopRoute zijn de hardlooproutes toe aan groot onderhoud. Door verschillende oorzaken wijst een aantal wegdekpijlen niet meer in de juiste richting. Ook zijn enkele punaises verdwenen. Tot slot zorgen werkzaamheden (met name in De Zuidlanden) ervoor dat niet alle routes momenteel te lopen zijn zoals ze destijds zijn uitgestippeld.

Pijlen herstellen

De komende maanden zullen vrijwilligers de routes in Goutum, Zuiderburen en De Zuidlanden zo goed mogelijk herstellen. We zorgen dat de routes weer van de juiste pijlen worden voorzien. Waar het (nog) niet mogelijk is om ontbrekende wegdekpunaises terug te plaatsen worden er pijlen in tijdelijke wegenverf aangebracht.

Waar nodig verleggen van routes

Momenteel zijn niet alle routes volledig af te leggen. Met name op de rode en groene routes rond Techum is sprake van werkzaamheden. Ook in de komende jaren vinden er nog werkzaamheden plaats in het gebied door de ontwikkeling van nieuwe woongebieden en de definitieve inrichting van fiets- en wandelpaden.

We studeren nog hoe we de routes zo goed mogelijk kunnen aanpassen op zowel de eindsituatie als tijdelijke stremmingen en omleggingen. De inzet is om de routes van de ZuiderloopRoute zo veel mogelijk open te houden. Zodra er nieuws is over het herstel of eventuele verlegging van routes dan plaatsen we dit op deze website.

Meer artikelen

Evenement

Loop jij warm voor de Middelseeloop?

Met de Middelseeloop wordt op zaterdag 21 april de nieuwe Redbadwei geopend.

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook