Toon menu
Tips en trucs

Gebruik jij een app tijdens het lopen?

Veel hardlopers, wandelaars en fietsers gebruiken hun smartphone of sporthorloge om hun rondjes te tracken. Waar de meningen over wat de beste app of fijnste gadget verdeeld zijn, zijn de meeste sporters het over één ding wel eens: het vastleggen van je prestaties zorgt voor motivatie, inspiratie en maakt bewegen leuker.

Na het installeren van één van de beschikbare running apps kan je telefoon je loopprestaties vastleggen. Terwijl jij je in het zweet werkt (of geniet van de omgeving) legt de app je tijden en afgelegde afstand en route vast met behulp van GPS. Na afloop analyseer je hoe het ging en je bouwt een logboek op van je prestaties en vooruitgang. Veel van deze applicaties bieden ook onderweg al houvast met het omroepen van afstand, tijd en aanmoedigingen.

Enkele populaire apps zijn Strava, Nike+ Run Club en Runkeeper. Ben je op zoek naar een vergelijking van verschillende running apps, lees dan bijvoorbeeld één van de volgende artikelen:

Hoe leg ik mijn prestaties op de ZuiderloopRoute vast?

Op de routes van de ZuiderloopRoute loop je in de eerste plaats voor je eigen plezier. Je kunt instappen op één van de zes routes waar je maar wilt en routes naar wens combineren tot de gewenste afstand.

Door een running app te gebruiken kun je je prestaties registreren en vastleggen waar je gelopen hebt. Deel je na afloop je activiteit op Facebook, Twitter of Instagram? Gebruik dan de hashtag #zuiderlooproute zodat anderen je route kunnen vinden.

Ga de competitie aan met jezelf en met anderen

Verschillende apps bevatten ook een sociale component. Ze laten je leuke routes ontdekken en je prestaties met je eerdere vorderingen en die van anderen te vergelijken.

Een populair voorbeeld hiervan is de app Strava, waarin je interessante routesegmenten kunt ontdekken, waaraan middels klassementen en virtuele trofeeën tevens een competitie-element is gekoppeld. Om het eerlijk en leuk te houden zijn er aparte klassementen per geslacht en leeftijdscategorie.

De zes gekleurde routes van de ZuiderloopRoute bestaan al enige tijd in Strava als segment. De app kan hierdoor automatisch herkennen welke route je hebt gelopen en in welke tijd. Naast het volgen van de juiste route en richting is het wel belangrijk dat je start en eindigt bij één van de drie officiële startpunten.

De ZuiderloopRoute op Strava

Hier vind je de routes en klassementen van de gekleurde routes op Strava:

  • Gele Route (start en finish in Goutum, dorpsplein)
  • Blauwe Route (start en finish in Goutum, dorpsplein)
  • Groene Route (start en finish in De Zuidlanden, Techumerpleats)
  • Rode Route (start en finish in De Zuidlanden, Techumerpleats)
  • Oranje Route (start en finish in Zuiderburen, Markant)
  • Roze Route (start en finish in Zuiderburen, Markant)

Sta jij binnenkort ook in één of meerdere van deze klassementen?

Meer artikelen

Nieuws

Onderhoud ZuiderloopRoute in uitvoering

Dit voorjaar en deze zomer voeren we onderhoud uit aan de hardlooproutes in Goutum, Zuiderburen en De Zuidlanden.

Verder lezen

Evenement

Loop jij warm voor de Middelseeloop?

Met de Middelseeloop wordt op zaterdag 21 april de nieuwe Redbadwei geopend.

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook