Toon menu
Wat zie ik?

Fietstunnel Werpsterdyk

Maarten de Reus heeft bij de invalsweg Overijsselselaan vier kunstwerken gerealiseerd. Eén kunstwerk (3-dimensionaal) staat op de kop van de Verlengde Schrans. De andere kunstwerken zijn uitgevoerd in keramiek en bevinden zich in de drie fietstunnels die werden gebouwd binnen het project Vrij-Baan.

De kleuren van de tegels van het kunstwerk in de tunnel Werpsterdyk (groen, grauw en grijs) zijn geïnspireerd door de tinten die normaal ontstaan op beton door inwerking van de natuur.

Tussen de nieuwe Haak en de bestaande rondweg zijn in de periode 2011-2018 verschillende wegen rondom Leeuwarden aangelegd en  vernieuwd. Langs drie van deze invalswegen (Drachtsterweg, Overijsselselaan en Marshallweg) heeft de Gemeente Leeuwarden samen met de Provincie Fryslân en Rijkswaterstaat besloten om kunstwerken realiseren. Per invalsweg is één kunstenaar geselecteerd; dit zorgt voor eenheid in de kunstwerken en versterkt zo de relatie tussen stad en buitengebied. Rondom de Overijsselselaan staan kunstwerken van Maarten de Reus. Hij is kunstenaar, fotograaf en ontwerper van beelden en installaties.

Onder de fietstunnel in de Werpsterdyk loopt nóg een verbinding. Beneden het fietspad ligt een koker die een functie heeft voor de waterhuishouding en tevens dient als faunapassage.

Route die hier passeert

Groene route

Route van 6.5 km vanuit De Zuidlanden

Bekijk route

Meer artikelen

Nieuws

Het Aaisikerspaad is geopend!

Door het fietspad onstaan allemaal mooie nieuwe rondjes om te hardlopen, wandelen of fietsen

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook

#zuiderlooproute op Twitter