Toon menu
Nieuws

Een update over de ZuiderloopRoute

De projectgroep heeft niet stil gezeten. Drie werkgroepen zijn er actief. Zo is de website bijna klaar, zijn er informatieborden in bestelling gegaan, zijn er gedetailleerde kaarten gemaakt met alle punten die gemarkeerd moeten worden en is een bedrijf ingeschakeld die start- en finishstrepen gaat zetten in Goutum, Techum en Zuiderburen. De punaises die straks in de fiets- en wandelpaden moeten komen zijn in bestelling, maar het schip uit China laat nog even op zich wachten. Eind deze maand verwachten we deze toch in zeven (!) kleuren te ontvangen. De realisatieploeg staat al klaar om ze te plaatsen.

Toch zijn we niet helemaal tevreden. Wat hadden we graag de ZuiderloopRoute willen openen met een hardloopevent in september. De tijd om het te organiseren, zo met de vakanties voor de deur, blijkt te kort. We beraden ons op hoe we de routes wel gaan openen. De verwachting is dat eind september alle routes zijn uitgezet en dat we de eerste rondjes kunnen hardlopen, wandelen, fietsen, skeeleren, ...

Afgebeeld is de Groene Route. Deze start bij de Techumerpleats, is 6,5 kilometer lang en gaat over de Werpsterdyk, langs Wirdum en terug over de Loodyk. Binnenkort maken we een overzicht van alle routes, zodat er getraind kan worden voor alle afstanden, waaronder een halve marathon.

Meer artikelen

Nieuws

Onderhoud ZuiderloopRoute in uitvoering

Dit voorjaar en deze zomer voeren we onderhoud uit aan de hardlooproutes in Goutum, Zuiderburen en De Zuidlanden.

Verder lezen

Evenement

Loop jij warm voor de Middelseeloop?

Met de Middelseeloop wordt op zaterdag 21 april de nieuwe Redbadwei geopend.

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook