Toon menu
Nieuws

Alle routes gemarkeerd, eerste punaises aangebracht

Met de opening van de ZuiderloopRoute in zicht zijn de zes looproutes nu allemaal uitgezet.

De markeringen zijn eerst aangebracht met speciale wegenverf. Zo konden de routes in vrij korte tijd van pijlen worden voorzien. Dit maakt het ook mogelijk de gemarkeerde routes te testen voor de definitieve pijlen worden aangebracht. Deze wegdekpunaises worden met een speciale hars in het wegdek bevestigd. De gele en blauwe route zijn al voorzien van de definitieve pijlen.

De routes zijn tegen de richting van de klok van pijlen voorzien. De markeringen staan zo veel mogelijk aan de rechterkant op 10 meter voor elke kruising of afslag. Je hoeft alleen te letten op de pijlen in de kleur van de route die je aan het volgen bent. Op enkele plaatsen worden deze markeringen gevolgd door een pijl in en andere kleur; dit geeft aan dat je hier kunt overstappen naar een andere route. De witte verbindingsroutes over De Houn en door Wiarda zijn in beide richtingen gemarkeerd.

Kom je in de praktijk punten tegen waar de markering van de routes onduidelijk is? Via info@zuiderlooproute.nl kun je laten weten waar en wat er nog verbeterd kan worden.

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook

#zuiderlooproute op Twitter