Toon menu

ZuiderloopRoute: de social distance

Door het coronavirus zijn sportclubs en sportscholen gesloten. Ook veel sportevenementen en hardloopwedstrijden zijn afgelast. In deze onzekere tijd is het fijn om nog te kunnen wandelen, hardlopen en fietsen.

Bewegen -met de juiste voorzorgsmaatregelen- houdt je lichamelijk en mentaal fit. Om je activiteiten vast te leggen kun je gebruik maken van een tracking app. In veel van deze apps kun je je prestaties delen met anderen. Zo wordt in je eentje hardlopen of bijvoorbeeld wandelen met je gezin toch nog een sociale bezigheid.

Alternatief voor afgelaste evenementen en samen sporten

Markering Gele RouteWe dagen je uit om op eigen gelegenheid de Gele Route ook wel de 4 mijl van Goutum van 6,4km, te lopen. Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier.

Om de drukte te voorkomen reserveer je een starttijd. Na afloop kun je je tijd en een foto delen via deze website.

Route, start en finish

Om de gele route te lopen volg je de gele markeringen in het wegdek. Bekijk voor de route de plattegrond.

Het officiële startpunt van de Gele Route bevindt zich op het dorpsplein in Goutum. Je kunt echter beginnen en eindigen waar je wilt. We gaan er vanuit dat iedereen de volledige route aflegt. Je zorgt zelf voor het bijhouden van je tijd. Gebruik je Strava, start en eindig dan bij het officiële startpunt voor het officiële segment.

Bekijk route Bekijk klassement

Spelregels

  • Lopers dienen zich aan alle instructies van de overheid te houden (waaronder 1,5 meter afstand houden, ook bij passeren/inhalen).
  • Lopers schrijven zich thuis in voor de gewenste starttijd via het formulier dat is te vinden op de website en Facebook.
  • Iedereen loopt alleen, 1 familielid bijvoorbeeld als begeleidende fietser is toegestaan.
  • Geen toeschouwers.
  • Je mag maximaal 5 minuten voordat je begint met lopen bij de start gaan staan voor warming-up/stretchen.
  • Na de finish niet blijven hangen. Na even uithijgen weer doorlopen, zodat er geen ophoping ontstaat bij start/finish.
  • Deelnemers lopen de correcte route.
  • Deelnemers houden zelf tijd bij via app/horloge met GPS functie.
  • Deelnemers kunnen achteraf zelf hun tijd en foto/selfie delen via de website.

Gebruikers van de ZuiderloopRoute lopen op eigen gelegenheid, eigen risico en verantwoordelijkheid. Het betreft géén georganiseerd evenement. De projectgroep ZuiderloopRoute faciliteert enkel de website en de oproep; zij kan niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de veiligheid of het gedrag van gebruikers. Instructies en adviezen op de website van de Rijksoverheid zijn leidend. Wanneer overheidsmaatregelen tussentijds worden aangescherpt dan kan dit betekenen dat er niet meer gelopen kan worden.

Reserveer een starttijd

Door mee te doen en/of gebruik te maken van de ZuiderloopRoute verklaar je op de hoogte te zijn van bovenstaande spelregels.


Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/zuiderlo/public_html/vendor/cakephp/cakephp/src/View/Helper/FormHelper.php on line 2024

Let op: Na het versturen van dit formulier ontvang je een e-mail met een unieke link om je reservering te bevestigen. Pas na het gebruik van de bevestigingslink is je reservering definitief.

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook

#zuiderlooproute op Twitter