Toon menu
Wat zie ik?

Aquaduct en sloepenroute Aldlânsfeart

Onder de naam Leeuwarden Vrij-Baan werkten de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat vanaf 2008 tot 2018 aan een reeks van bijna 40 grote en kleine projecten. Eén van deze projecten was project Drachtsterweg en omgeving. Dit project bestond onder andere uit het vervangen van de Drachtsterbrug door een aquaduct, het aanleggen van een viaduct met rotondes bij de kruising Zuiderburen/ Goutum en de sloepenroute Aldlânsfeart.

Eind augustus 2017 werd het M.C. Escher akwadukt in gebruik genomen. Daarna is in oktober 2017 de Drachtsterbrug gesloopt en is hier een nieuwe sloepenroute, de Aldlânsfeart, gegraven. Deze route vormt een verbinding van het Van Harinxmakanaal naar Huizum, de Potmarge en de binnenstad van Leeuwarden. Tenslotte zijn aan de noord- en zuidzijde openbare groenstroken aangelegd, met wandel- en fietspaden.

Twee pijlers van de oude brug zijn blijven staan en voorzien van graffitikunst. Aan de oever van het kanaal kunt u heerlijk uitrusten op een bankje met afbeeldingen geïnspireerd op Escher.

Routes die hier passeren


Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/zuiderlo/public_html/vendor/cakephp/cakephp/src/Filesystem/Folder.php on line 577

Gele route

Route van 6.4 km vanuit Goutum

Bekijk route

Oranje route

Route van 5.7 km vanuit Zuiderburen

Bekijk route

Meer artikelen

Nieuws

Het Aaisikerspaad is geopend!

Door het fietspad onstaan allemaal mooie nieuwe rondjes om te hardlopen, wandelen of fietsen

Verder lezen

Deel je foto's en momenten op sociale media

Gebruik de hashtag #zuiderlooproute

#zuiderlooproute op Instagram

#zuiderlooproute op Facebook

#zuiderlooproute op Twitter